Osteopatia

Ammattitaitoista Osteopatiaa Savonlinnassa

Osteopaatti

Ortopedinen osteopatia on osteopatian erikoisala, jossa kehon nivelten virheasentoja, toimintahäiriöitä ja luksoitumisia hoidetaan manuaalisesti manipuloiden ja mobilisoiden. Hoitoon kuuluu myös mm. teknistä hierontaa, liikehoitoa sekä asiakkaan ohjausta oikeaoppiseen kehonhallintaan. Ortopedisiä osteopaatteja koulutetaan yksityisesti AMK:n alaisena nelivuotisessa koulutuksessa.

Ortopedisessä osteopatiassa painottuu kliininen tutkiminen, jolloin hoito voidaan kohdistaa tarkasti toimintahäiriöiseen kudokseen. Tarkka funktionaalisen anatomian, röntgenologian sekä neurologian tuntemus ovatkin koulutuksen peruspilareita.

Ortopedisen osteopatian filosofian mukaan nivelten ja niiden ympäristökudosten staattisoituminen ja aineenvaihdunnan häiriintyminen on usein syynä tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin. Oireiden syy voi olla myös pelkästään lihaksissa, jolloin hoito kohdistetaan niihin, mutta perussyy oireisiin voi löytyä muualta. Tarkalla kliinisellä tutkimisella kartoitetaankin ongelman syy ja hoito suunnitellaan sen mukaisesti.

Koulutuksessa painotetaan erityisesti kliinistä tutkimista, jotta hoito kyetään kohdistamaan tarkasti toimintahäiriöiseen kudokseen. Niinpä koulutuksen aikana kiinnitetään erityistä huomiota mm. tarkkaan funktionaalisen anatomian, röntgenologian ja neurologian tuntemiseen. Koulutus antaa valmiudet yli 1000 eri kliinisen testin suorittamiseen ongelmien perussyitä selvitettäessä. Myös erilaiset liikekontrollihäiriöt ja niiden tutkimiset sekä hoitaminen kuuluvat osteopatian läheisesti. Ortopedinen osteopaatti kykenee kliinisen tutkimuksensa perusteella ohjaamaan asiakkaansa tarvittaessa jatkotutkimuksiin lääkärille.

Osteopaatti on EU-maissa rekisteröity terveydenhuollon ammattinimike ja osteopaatin koulutus Valviran hyväksymä. Osteopaatit hoitavat tuki- ja liikuntaelimistön toiminnallisia häiriötiloja sekä sairauksia.

Ajanvaraukseen pääset tästä

Ajan varaus