MSF-Kuntoutus

Msf-kuntoutus

Msf on lyhennys sanoista "Mäkelän sähköfysiologinen kuntoutus". Tämä kuntoutusmenetelmä perustuu 70-luvulla alkaneeseen Prof. Reijo Mäkelän kehittämään ja hänen tyttärensä Prof. Anu Mäkelän jatkamaan ja edelleen kehittämään tutkimustyöhön ja sen sovellutuksiin.

Hoidon aikana akupunktiopisteitä stimuloidaan ”kynällä”, josta tulee hoitavaa laservaloa ja sähkövirtaa. Hoidoissa käytetään lisäksi erilaisia valoklustereita suoraan kudokseen. Hoito on osoittautunut tehokkuudeltaan ylivoimaiseksi eri ärsytystapojen vertailussa akupunktiohoidoissa. Tärkeätä osaa hoidoissa näyttelevät myös ravinto-oppi, vitamiinit ja hivenaineet sekä niiden kokonaisvaltainen käyttö.

Perustutkimus

Msf-kuntoutuksessa pyritään selvittämään vaivojen perussyitä ja sitä kautta pääsemään hyviin hoitotuloksiin. Eri akupunktio-pisteiden sähköisen vastuksen mittaamisella on tärkeä merkitys perussyiden löytämiselle. Msf-testauksella, joka suoritetaan ensimmäisellä hoitokerralla, tutkitaan sisäelimien kunto. Testi paljastaa hyvin herkästi poikkeavuudet eri elimien toiminnassa. Jo varhaisessa vaiheessa toimintahäiriöt huomataan ja näin voidaan ennaltaehkäistä sairauden puhkeaminen. Mm. korvalehdessä sijaitsee akupunktiopisteet kaikille sisäelimille ja kehon osille. Nämä näyttävät esim. onko jonkin rauhasen toiminta normaalia vai häiriintynyt.

Msf-kuntoutuksen etuja

  • Hoidossa ei käytetä neuloja, laitteen kynää käytetään ainoastaan ihon pinnalla.
  • Hoito on erittäin tarkka, koska laite ilmoittaa, milloin kynä on täsmälleen akupunktiopisteessä. Tämä perustuu siihen, että akupunktiopisteillä on alhainen sähköinen vastus.
  • Hoito sopii kaikille ja kaiken ikäisille. Voidaan hoitaa myös sydäntahdistinpotilaita ja raskaana olevia turvallisesti.
  • Kliinisesti tutkittu, turvallinen ja tehokas hoitomuoto.

Soveltuu akupunktion monien vaikutustapojen vuoksi mitä useampien vaivojen hoitoon. Mm. erilaisten vammojen paranemisprosessia voidaan nopeuttaa huomattavasti normaaliin paranemisprosessiin nähden.

LAATU

Hoitojen laadun varmistamme jatkuvalla testaamisella ja henkilökunnan kouluttamisella. Näin varmistamme asiakkaallemme aina parhaan hoitotuloksen. Asiakas tunnistaa meidät korkeasta ammattitaidosta.