Akupunktio

Akupuntio

Fysioterapeutti käyttää akupunktiota tuki- ja liikuntaelinvaivojen sekä kivun hoitoon. Myös erilaisia kehon muita ongelmia voidaan hoitaa akupunktiolla. Esim. suolistoperaiset, pääkipu ym.

Klassinen kiinalainen selitys akupunktiolle ovat kehon energiaradat, jotka kulkevat kehossa ja ihon pinnalla. Akupunktioteoriassa nämä radat määritellään meridiaaneiksi. Meridiaanit ovat kuin jokia, jotka virtaavat läpi kehon raviten kudoksia. Moderni tiede selittää akupunktion neulojen pistelyksi, joka kiihdyttää hermostoa vapauttamaan kemikaaleja lihaksistossa, selkäytimessä ja aivoissa. Nämä kemikaalit muuttavat joko kivun tunteen tai laukaisevat toisten kemikaalien ja hormonien vapautumisen, mikä vaikuttaa puolestaan kehon omaan sisäiseen säätösysteemiin. Hoitokerrat määritellään asiakkaan tilanteen mukaan, yleensä 3-5 hoitokertaa viikon välein annettuna.

Akupunktiohoidolla on myös myönteisiä oheisvaikutuksia, mm. unenlaadun parantuminen, stressin väheneminen ja rentoutuminen. Katso Msf-kuntoutus.

Meillä on tällä hetkellä kolme fysioterapeuttia jotka käyttävät akupunktiota hoidoissaan. 

LAATU

Hoitojen laadun varmistamme jatkuvalla testaamisella ja henkilökunnan kouluttamisella. Näin varmistamme asiakkaallemme aina parhaan hoitotuloksen. Asiakas tunnistaa meidät korkeasta ammattitaidosta.