Faskiakäsittelyt

FaskiaKÄSITTELY eli KALVOkäsittely

Faskiamanipulaatio eli tutummin faskia käsittely. Suomalainen nimitys kalvokäsittely.

Sidekudoskalvot eli faskiat muodostavat koko kehon kattavan verkoston ja kulkevat elimistössä muiden rakenteiden ympärillä, sisällä ja välissä. Faskiarakenne on erittäin hyvin hermotettu, joten kalvorakenne vaikuttaa hyvin monenlaisiin toimintoihin. Niiden tehtävänä on tukea lihasten toimintaa, jakaa kuormaa sekä ohjata voimia ja jännityksiä yksittäistä lihasta laajemmalle alueelle koko elimistöön. Lihaksen tuottamasta voimasta kohdistuu kalvorakenteisiin noin 30% voimista.

Faskioiden kireydet tai lukkiutumiset aiheuttavat mekaanista epätasapainoa koko kehoon. Ongelmina voivat olla erilaiset epämääräiset kivut ja hermokipua matkivivat kivut, liikeradan vähentyminen ja esimerkiksi lihasvoiman aleneminen. Faskiat toimivat myös koordinaation ohjauksessa ja vaikuttavat lihasaktivaation nopeuteen ja lihaksen aktivaatiojärjestykseen. Ongelmat voivat olla siis hyvin ogelmallisa ja erikoisia.

Faskiakäsittelyssä pyritään poistamaan kireydet ja lisäämään faskian liikkuvuutta, josta tuloksena on usein välitön ja merkittävä vaikutus voimaan, kipuun sekä liikeradan laajuuteen ja muidenkin epämääräisten kipujen loppumiseen tai selvään vähenemiseen. Voimatasot voivat palautua heti käsittelyn jälkeen normaaliksi. Faskia ongelmat voivat usein matkia epämääräisiä hermokipuja, johon kuulu puutumisen tunteet ja voimapuutokset.

Faskiakäsittelyt ovat erittäin hyvä työkalu epämääräisten kipujen ja vaivojen hoitoon. 

LAATU

Hoitojen laadun varmistamme jatkuvalla testaamisella ja henkilökunnan kouluttamisella. Näin varmistamme asiakkaallemme aina parhaan hoitotuloksen. Asiakas tunnistaa meidät korkeasta ammattitaidosta.