Eläinten fysioterapia

Nikama tarjoa fysioterapiapalveluita myös eläimille.

Eläinfysioterapia on eläimen lääkinnällistä kuntoutusta. Eläinfysioterapiassa sovelletaan ihmisten fysioterapiassa hyödynnettyjä menetelmiä eläimiin. Eläinfysioterapeutti tuntee hoidettavan eläimen anatomian ja biomekaniikan ja arvioi lemmikin liikkumista, toimintakykyä ja terveyttä. Yleisimpiä eläinfysioterapian hoidettavia ongelmia ovat  tuki- ja liikuntaelimistön vammat tai sairaudet, niistä johtuvat kiputilat, leikkausten jälkeinen kuntoutus, liikkumisen epäpuhtaudet sekä suoritus-ja toimintakyvyn alentumiset. Myös näiden ennaltaehkäisy kuuluu eläinfyioterapiaan. Sairaan eläimen fysioterapiasta päättää aina eläinlääkäri. Terveen lemmikin kanssa fysioterapiaan voi hakeutua myös itse.

Eläinfysioterapeutti arvioi eläimen liikkumista ja toimintakykyä ja mahdollisuuksia vaikuttaa näihin erilaisin testein ja mittausmenetelmin, havainnoimalla ja haastattelemalla omistajaa. Näiden perusteella voidaan asettaa fysioterapian tavoitteet ja valita sopivat terapiamenetelmät, terapian edetassä sen vaikuttavuutta arvioidaan jatkuvasti. Valitut terapeuttiset menetelmät perustuvat parhaaseen saatavilla olevaan tietoon. Tavallisimpia käytettyjä menetelmiä ovat erilaiset manuaaliset tekniikat, liikehoidot, hieronta, fysikaaliset hoidot, terapeuttinen harjoittelu sekä ohjaus. Monesti omistaja on myös isossa roolissa kuntoutuksen etenemisessä.

Eläinfysioterapia on yksi fysioterapian erikoisaloista. Eläinfysioterapeutti on suorittanut fysioterapian ammattikorkeakoulututkinnon 3,5 v sekä eläinfysioterapian täydennyskoulutuksen ammattikorkeakouluopintoina 1,5 v.

Ajanvaraus

Janna Löytynoja
Puh. 0440 272 405 

 

Koirien vastaanotto

Samusalontie 4 A 4
57710 Savonlinna

Teen myös kotikäyntejä koirille.

Satunnaisesti käyn myös Joensuussa.

 

Hevosten vastaanotto

Hevosia otan vastaan tallikäynteinä Savonlinnan alueella ja lähikunnissa/kaupungeissa.

 

Hinnasto

Koirien fysioterapia 65€/koira
Saman omistajan seuraavat koirat samalla kerralla 55€/koira
Fysioterapian tutustumiskäyti 40€
(kotikäyntinä 15km sisällä Savonlinnasta)

Hevosten fysioterapia 65€/hevonen
(15km säteellä Savonlinnasta)

Matkakulukorvaus lisätään hintaan kun matkaa yli 15km:  0,57€/km
(Jos tallilla useampi hevonen samalla kertaa, matkakulut jaetaan kaikkien osallistujien kesken.)

Peruutukset viimeistään edellisenä päivänä soittamalla tai viestitse. Peruuttamattomista ajanvarauksista veloitetaan puolet hoitomaksusta + matkakulut, mikäli ajan turhaan paikanpäälle.

Janna Löytynoja

Eläimet ja varsinkin hevoset ovat olleet aina lähellä sydäntäni ja olenkin koko ikäni ollut tekemisissä niiden kanssa. Kotoa löytyy kaksi villakoiraa sekä meillä on myös oma suomenhevosruuna Råbacka Vidar, jonka kanssa treenataan niin esteitä kuin koulua. Olen ollut aina hyvin kiinnostunut eläinten hyvinvoinnista ja toimintakyvystä. Tämä on johtanut jatkuvaan itsensä kehittämiseen ja kouluttautumiseen asian saralta. 2022 valmistuin eläinfysioterapeutiksi ja olen käynyt myös monia eläinten faskia koulutuksia. Jatkossa tavoitteena on kouluttautua vielä lisää eläinten hyvinvoinnin tukemiseen liittyen. 2023 alotin myös eläinosteopatian opinnot


Fysioterapeutti (AMK) 2019
Eläinfysioterapeutti 2022
Eläinosteopatian opiskelija 
Hevosten faskia manipulaatio®
level 1 (2018) ja 2 (2019)
Koirien faskiamanipulaatio® level 1 (2022) ja 2 (2023)