Tapaturman jälkeinen kuntoutus

Tapaturmien aiheuttamat vammat vaativat yleensä kuntoutusta. Tapaturmien jälkeen voidaan kuntoutuksella palauttaa keho huomattavasti nopeammin normaaliin toimintaansa. Kuntoutuksella voidaan ehkäistä lisäongemien aiheutuminen. Esim. hermovammassa nopeutetaan hermon paranemista ja estetään samalla lihasten turhaa surkastumista.

Hoitomenetelmät

Kuntoutuksesta on suurta apua toivuttaessa tapaturmista. Kudosten paranemista voidaan nopeuttaa huomattavasti eri hoitomenetelmin. Siinä voidaan käyttää fysioterapian, osteopatian, akupunktion ja msf-kuntoutuksen hoitomenetelmiä. Monipuolinen osaaminen hoitotyössä on asiakkaan parhaaksi.

MSF-kuntoutuksen monipuoliset hoitomenetelmät ovat osoittautuneet erittäin tehokkaiksi yhdistettynä fysioterapiaan. Lue lisää msf- kuntoutuksesta

Osteopatia

Osteopatian menetelmillä voidaan tutkia tarkoin eri kudosten ja rakenteiden toimivuus. Kehon eri niveltasot voidaan myös saada toimimaan normaalisti. Esim. kaatuminen voi aiheuttaa selän nikamiin liikehäiriötä. Myös kolarin jälkeisissä tapaturmissa on tärkeää osata tutkia asiakas oikein ja löytää ongelmia aiheuttavat tekijät. Kaikki ongelmat eivät tule aina heti esiin, vaan joskus tulee sekundäärisiä ongelmia. Näitä ongelmia on tärkeä myöskin hoitaa.