Akupunktio

Fysioterapeutti käyttää akupunktiota tuki- ja liikuntaelinvammojen sekä kivun hoitoon. Klassinen kiinalainen selitys akupunktiolle ovat kehon energiaradat, jotka kulkevat kehossa ja ihon pinnalla. Akupunktioteoriassa nämä radat määritellään meridiaaneiksi. Meridiaanit ovat kuin jokia, jotka virtaavat läpi kehon raviten kudoksia. Moderni tiede selittää akupunktion neulojen pistelyksi, joka kiihdyttää hermostoa vapauttamaan kemikaaleja lihaksistossa, selkäytimessä ja aivoissa. Nämä kemikaalit muuttavat joko kivun tunteen tai laukaisevat toisten kemikaalien ja hormonien vapautumisen, mikä vaikuttaa puolestaan kehon omaan sisäiseen säätösysteemiin. Hoitokerrat määritellään asiakkaan tilanteen mukaan, yleensä 3-5 hoitokertaa viikon välein annettuna.

Akupunktiohoidolla on myös myönteisiä oheisvaikutuksia, mm. unenlaadun parantuminen, stressin väheneminen ja rentoutuminen. Katso Msf-kuntoutus.

Sähköakupunktio

Sähköakupuntiolla on samoja vaikutuksia kuin MSF-kuntoutuksella ja neula- akupuntiolla. Sähköakupuntio soveltuu akupunktion monien vaikutustapojen vuoksi mitä useampien vaivojen hoitoon. Mm. erilaisten vammojen paranemisprosessia voidaan nopeuttaa huomattavasti normaaliin paranemisprosessiin nähden.